ГоловнаСвіт

В Австрії запропонували знести будинок Гітлера

Уряд перевіряє можливість відчуження будівлі на користь держави

В Австрії запропонували знести будинок Гітлера
Фото: 365mag.ru

Міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка висловився за знесення будинку, в якому народився засновник тоталітарної диктатури "третього рейху" Адольф Гітлер.

В інтерв'ю телеканалу ORF в неділю, 12 червня, глава МВС зізнався, що рішення знести будівлю було б для нього "найчеснішим", повідомляє DW.

Тоді ж офіційний представник міністерства зазначила, що в бесіді з журналістами Соботка всього лише висловив "особисту думку". За її словами, спочатку необхідно переконатися, чи дозволяє закон зносити будівлю.

Рідний дім Гітлера в австрійському Браунау неподалік від кордону з Німеччиною з 1972 року здається в оренду міністерству внутрішніх справ країни. Зараз він стоїть порожній і знаходиться у приватному володінні.

Уряд Австрії перевіряє можливість відчуження будівлі на користь держави. За словами Соботки, це необхідно для того, щоб запобігти паломництву або шануванню будинку як історичної пам'ятки людей з нацистськими поглядами.

Досі владі під час численних переговорів не вдалося домовитися з власниками будівлі про його купівлю.

Нагадаємо, нове двотомне академічне видання книги Адольфа Гітлера "Майн кампф" з критичними анотаціями, що з'явилося на прилавках магазинів у січні, стало хітом продажів у Німеччині. Перший тираж маніфесту Гітлера фактично розкупили в інтернеті до офіційного початку продажів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram