ГоловнаСвіт

УЄФА попередив про агресивних ультраправих російських уболівальників

За оцінкою УЄФА, на грі з Англією очікується до 10 тис. російських уболівальників, в тому числі ультрас

УЄФА попередив про агресивних ультраправих російських уболівальників
УЕФА
Фото: uefa.com

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) попередив, що чорношкірі вболівальники і футболісти збірної Англії можуть зіткнутися з расистським глузуванням з боку російських уболівальників під час завтрашнього матчу на чемпіонаті Європи з футболу (Євро-2016).

Про це пише The Times.

За словами представника організації "Футбол проти расизму в Європі", що діє за підтримки УЄФА, Павла Клименка, "гра Англії проти Росії є гарячою точкою". "За даними наших джерел, серед російських уболівальників буде багато радикальних фанатів з ультраправими поглядами. Ми вважаємо, що можливісутички  не тільки з англійськими фанатами, а й з місцевими жителями", - сказав Клименко.

За оцінкою УЄФА, на грі з Англією очікується до 10 тис. російських уболівальників, серед яких будуть так звані ультрас, відомі схильністю до насильства і расизму.

На кожному матчі турніру будуть присутні два спостерігачі, які володіють мовами команд-учасників і знайомі з типовими образами, які використовують їхні вболівальники.

Матч Росія - Англія відбудеться 11 липня в Марселі. Початок гри о 21:00 за місцевим часом (22:00 за Києвом).

Чемпіонат Європи з футболу у Франції триватиме з 10 червня по 10 липня. Протягом 32 днів на десятьох стадіонах мають зіграти 51 матч у Парижі, Сен-Дені, Марселі, Ліллі, Тулузі, Ліоні, Бордо, Лансі, Ніцці і Сент-Етьєні. Організатори очікують на трибунах стадіонів мінімум 2,5 млн осіб у 10 французьких містах, і близько 5 млн уболівальників у фан-зонах.

Нагадаємо, напередодні повідомлялося, що у Франції заборонили транслювати матчі "Євро-2016" на вулиці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram