ГоловнаСвіт

Абхазія не проводитиме референдум про приєднання до Росії, - "прем'єр-міністр"

За словами "прем'єра", Абхазія хоче бути незалежною державою і "вірним союзником Великої Росії".

Абхазія не проводитиме референдум про приєднання до Росії, - "прем'єр-міністр"
Фото: army.lv

"Прем'єр-міністр" невизнаної республіки Абхазія Артур Міквабія заявив, що Сухумі не братиме приклад з Південної Осетії і не буде проводити референдум про приєднання до Росії.

Про це повідомляє РИА Новости.

"Мотиви Цхінвалі зрозумілі. Осетини - розділений народ, частина зараз живе в Росії, частина - в Південній Осетії. Тому є бажання возз'єднатися", - сказав він.

"Прем'єр" зазначив, що Абхазія хоче бути незалежною державою і "при цьому надійним і вірним союзником Великої Росії".

"Ми заслужили свою незалежність, віддали за неї тисячі життів кращих синів і дочок", - уклав Міквабія.

Раніше "голова" Південної Осетії Леонід Тибілов заявляв, що в Південній Осетії протягом найближчих півроку пройде референдум про зміну конституції для подальшого входження у склад Росії. Однак потім "влада" Південної Осетії перенесла референдум на 2017 рік.

Абхазія так само, як і Південна Осетія, проголосила незалежність від Грузії на початку 1990-х років. Потім був грузино-абхазький конфлікт, який тривав протягом 1992-1993 років.

Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з Москвою після того, як за підсумками війни з Грузією у 2008 році Росія визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, які входили до складу Грузії. Крім Росії, незалежність Південної Осетії і Абхазії визнали Венесуела, Нікарагуа і Науру. Євросоюз не визнає незалежності Південної Осетії і Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності і суверенітету Грузії.

Нагадаємо, в грудні 2015 року повідомляли, що Росія виділить на розвиток Абхазії у 2016 році близько $110 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram