ГоловнаСвіт

Під час спецоперації в Актобе вбито 5 бойовиків

Двоє співробітників правоохоронних органів отримали поранення.

Під час спецоперації в Актобе вбито 5 бойовиків
Силовики в Актобе
Фото: www.dw.com

Під час спецоперації в казахстанському Актобе знищено п'ятьох бойовиків, поранено двох співробітників правоохоронних органів.

Про це повідомляють на сайті Комітету національної безпеки (КНБ) республіки.

За даними відомства, рано-вранці в п'ятницю, 10 червня, в результаті оперативно-розшукових заходів було встановлено місцезнаходження екстремістів, причетних до вчинення терористичних актів в Актобе.

"Під час переговорів терористи відмовилися добровільно здатися і відкрили вогонь. Спроби схилити їх до здачі зброї результатів не дали. Виконаним силами спецназу штурмом чотирьох терористів, які перебували у квартирі, знищено", - уточнено в повідомленні КНБ.

Також йдеться про ліквідацію спільника бойовиків, який обстріляв патрульний екіпаж поліції з гладкоствольної зброї, в результаті чого двоє поліцейських отримали легкі поранення.

Напередодні президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв наказав у разі спротиву "знищувати" нападників в Актобе.

Голова КНБ Володимир Жумаканов повідомив тоді, що ліквідовано 13 бойовиків, поранено 14, розшукують іще шістьох. Він також розповів, що на стадії підготовки до нападів від участі в них відмовилися 20 осіб.

5 червня Актобе (колишній Актюбінськ) зазнав нападів кількох груп бойовиків, у результаті чого загинули сім і постраждали 38 осіб. Біля магазину зброї було вбито продавця й охоронця, а також поранено місцевого жителя, який згодом помер у лікарні. Один городянин загинув під час нападу на інший збройовий магазин. Під час штурму військової частини було вбито трьох військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram