ГоловнаСвіт

У Кенії мавпа знеструмила всю країну

Мавпа, яка влаштувала загальнонаціональний блекаут, уціліла.

У Кенії мавпа знеструмила всю країну

У Кенії мавпа знеструмила всю електромережу країни.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Інцидент стався у вівторок, 7 червня, близько 11:30 ранку за місцевим часом.

Відповідно до прес-релізу Kenya Electricity Generating Company (KenGen), основного кенійського енергопостачальника, тварина вилізла на дах будівлі ГЕС "Гтару", не втрималася й упала в трансформатор, що призвело до його відключення.

"У результаті відбулося перевантаження решти машин на ГЕС, і станція втратила більш ніж 180 мегаватів, що призвело до блекауту на всій території Кенії", - йдеться в заяві.

Зазначають, що станція захищена від проникнення диких тварин парканом під напругою. Як саме мавпі вдалося пробратися, поки що незрозуміло, але компанія запевнила, що вживатиме всіх необхідних заходів для запобігання інцидентам.

Сама мавпа, яка влаштувала загальнонаціональний блекаут, залишилася живою. Тварину забрали зоозахисники з державної організації Kenya Wildlife Service.

ГЕС "Гтару" розташована на найдовшій річці Кенії - Тані. Її потужність становить 225 мегаватів. Дамбу збудували 1978 року, але електростанцію ввели в експлуатацію лише 1999-го.

Як зазначає Рейтер, кенійські підприємства нарікають на відключення електрики через зношеність електромережі, а також заявляють, що відключення роблять їх неконкурентоспроможними і шкодять розвитку.

Нагадаємо, наприкінці березня значна частина Туреччини залишилася без світла через пошкодження на лініях електропередачі між Туреччиною і Європою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram