ГоловнаСвіт

Франція вважає затриманого в Україні громадянина контрабандистом, а не терористом

Франція поки що не вимагатиме екстрадиції затриманого

Франція вважає затриманого в Україні громадянина контрабандистом, а не терористом
Фото: inforesist.org

Затриманий в Україні за підозрою у тероризмі громадянин Франції, швидше за все, є контрабандистом зброї, а не терористом.

Про це заявив прокурор міста Нансі Томас Пізон, інформує Reuters.

"Цей молодик не відомий французькій розвідці, і судові органи наразі схиляються до можливої кваліфікації справи про контрабанду зброю", - сказав він.

За його словами, Франція поки що не вимагатиме екстрадиції затриманого, оскільки розгляд справи ще не дійшов до цього етапу.

Сусіди підозрюваного у французькій провінції Нан-ле-Петі описали його як "ввічливу, працьовиту і трохи замкнуту людину". Під час обшуку його будинку було знайдено футболку з логотипом французької ультраправої партії. При цьому лідер партії заявив, що ніколи не чув про цього молодика, а такі футболки, за його словами, можна купити в Інтернеті.

Також у будинку у підозрюваного виявили інгредієнти, які можуть бути використані як під час виготовлення саморобних вибухових речовин, так і в сільськогосподарських цілях.

Французький чиновник на умовах анонімності заявив, що уряд не може підтвердити жодної з деталей справи, оприлюдненої України. Він сказав, що "Київ, можливо, організував інцидент заради власних інтересів".

Нагадаємо, 4 червня українські прикордонники затримали громадянина Франції зі зброєю і вибухівкою на українсько-польському кордоні. Його підозрюють у плануванні нападу у Франції.

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що українській спецслужбі вдалося запобігти 15 терактам у Франції, які планувалося здійснити під час Євро-2016.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram