ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Владивостоку проводять пікет на підтримку заарештованого мера

За оцінкою слідчих, в результаті зловживання повноваженнями міський голова заробив $684 тис.

Жителі Владивостока (Росія) вийшли на пікет на підтримку заарештованого мера міста Ігоря Пушкарьова.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Поліцейські повідомили, що учасники акції подали заявку на 500 осіб.

Активісти принесли плакати з вимогою звільнити Пушкарьова і повернути до Владивостока. Вони кричали "Свободу Пушкарьову". Кілька людей розгорнули на акції транспорт з написом "Злодій мусить сидіти у в'язниці". Після цього в ситуацію втрутилися поліцейські, плакат згорнули.

На акції збирали підписи під петицією до керівництва країни, в якій попросили посприяти у звільненні Пушкарьова.

"Ця людина протягом всього терміну своєї діяльності зробила неоціненний внесок у розвиток нашого міста і його процвітання, підняла соціальний і культурний рівень, активно сприяла розвитку спорту, підтримці бізнесу", - свідчить текст петиції.

Мера Владивостока Ігоря Пушкарьова заарештували 2 червня на два місяці. Разом з мером заарештовано його спільника - засновника компанії "Дороги Владивостока" Андрія Лушнікова. Слідство вважає, що у 2009-2014 роках Пушкарьов організував для "Дорог Владивостока" (засновник - адміністрація міста) купівлю будівельних матеріалів у компанії "Востокцемент". "Востокцемент" очолюють близькі родичі Пушкарьова. За оцінкою слідчих, в результаті угоди Пушкарьов отримав щонайменше 45 млн рублів (близько $684 тис.).

Кримінальну справу порушили за статтями "зловживання посадовими повноваженнями, що спричинило тяжкі наслідки" і "комерційний підкуп". Захист оскаржив арешт Пушкарьова. Адвокати попросили скасувати рішення про арешт і обрати запобіжний захід, не пов'язаний з утриманням в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram