ГоловнаСвіт

Правозахисники нарахували 17 жертв російських і сирійських авіаударів по місту Аль-Ашара

Міноборони РФ традиційно спростувало участь ВПС Росії в бомбардуванні.

Правозахисники нарахували 17 жертв російських і сирійських авіаударів по місту Аль-Ашара
Архивное фото

Щонайменше 17 людей загинули в результаті ударів сирійської і російської авіації по ринку в східній провінції Дейр-ез-Зор на північному сході Сирії в понеділок, 6 червня.

Про це повідомила Наглядова рада з прав людини в Сирії (SOHR), повідомляє агентство Рейтер.

Серед загиблих - вісім дітей. Кількість жертв, як очікують, зросте через велике число тяжко поранених, повідомила правозахисна група, що базується у Великобританії.

За даними SOHR, літаки завдали ударів по місту Аль-Ашара, що приблизно за 60 кілометрів на південний схід від столиці провінції Дейр-ез-Зор.

Цілями стали й інші райони Дейр-ез-Зору, які переважно перебувають під контролем "Ісламської держави".

Сирійська армія почала наступ на позиції ІДІЛ минулого тижня, просуваючись на захід від провінції Хама до бастіону джихадистів - провінції Ракка, що межує з Дейр-ез-Зором. Вона пов'язує Ракку з Іраком, де угруповання також контролює певні території.

Міноборони РФ увечері в понеділок традиційно спростувало участь ВПС Росії в бомбардуванні ринку в Дейр-ез-Зорі і будь-які бойові вильоти на цій території.

Нагадаємо, наприкінці травня повідомляли, що жертвами російських авіаударів у сирійському Ідлібі стали 23 людини. Тоді Міноборони РФ також спростувало причетність російської авіації до бомбардувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram