ГоловнаСвіт

Клінтон виграла кокуси на Віргінських островах

Колишня держсекретар майже гарантувала собі висунення в президенти США від демократів.

Клінтон виграла кокуси на Віргінських островах
Хиллари Клинтон
Фото: EPA/UPG

Колишня держсекретар США Гілларі Клінтон виграла кокуси Демократичної партії (політичні збори, на яких визначають кандидата в президенти) на Американських Віргінських островах.

Як повідомляє Bloomberg, вона набрав 84,2% голосів, тоді як її конкурент, сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс - тільки 12,2%. У результаті Клінтон отримала сімох вибірників, які представлятимуть острови на партійній конференції в липні.

Ще чотири вибірники від островів, що є територією США, - так звані суперделегати, - підтримали Клінтон раніше.

Тож станом на 5 червня Клінтон залишилося заручитися підтримкою 60 делегатів, щоб її висунення відбулося автоматично. З огляду на, що праймериз ще пройдуть у таких великих штатах, як Каліфорнія і Нью-Джерсі, висунення Клінтон уже забезпечено, навіть якщо вона їх програє.

Гілларі Клінтон - дружина 42-го президента США Білла Клінтона. Після його відходу з Білого дому вона почала власну політичну кар'єру. У 2001-2009 роках обіймала посаду сенатора від штату Нью-Йорк.

У 2008 році балотувалася в президенти США, але програла праймериз Бараку Обамі, а потім стала держсекретарем у його уряді.

Позиціонує себе як захисниця прав "середнього класу", але при цьому зазнає критики з боку лібералів за тісні зв'язки з Волл-стріт. Вважає, що необхідно зберегти і зміцнити реформу охорони здоров'я "Обамакер". Підтримує імміграційну реформу, включаючи можливість легалізації для частини нелегальних іммігрантів.

Анексію Криму Клінтон порівнювала з діями нацистської Німеччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram