ГоловнаСвіт

У казахському Актобе невідомі напали на два магазини зброї та військову частину

Влада підозрює в нападах радикалів.

У казахському Актобе невідомі напали на два магазини зброї та військову частину
Фото: http://today.kz

У місті Актобе в західному Казахстані невідомі напали на два магазини зброї та військову частину. Жертвами нападу стали три людини. У місті проводять спецоперацію, вбиті троє з групи нападників.

Офіційно в МВС Казахстану повідомляють, що о 15:45 (12:45 за Києвом) в Актобе напали на магазин зброї, через годину - на ще один і на військову частину Нацгвардії.

Продавця одного з магазинів зброї убили, ще одну людину поранено. У військовій частині під час відбиття нападу загинув офіцер і один військовослужбовець-контрактник. Дев'ять військовослужбовців поранені.

"Завдяки вжитим заходам одного з нападників затримали, трьох убито й одного поранено. Кілька злочинців заблоковані, кільком нападникам вдалося сховатися. Проводять заходи для їх затримання, ймовірно, нападники є радикальними прихильниками нетрадиційних релігійних течій", - сказано в повідомленні.

В Актобе оголошено режим антитерористичної операції, призупинено роботу розважальних закладів, рух громадського транспорту. Громадянам рекомендують не виходити на вулицю.

Унаслідок перестрілки в Актобе постраждали понад 20 людей, повідомили кореспонденту Tengrinews.kz на станції швидкої медичної допомоги міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram