ГоловнаСвіт

У Британії скоротився розрив між противниками і прихильниками виходу з ЄС

Прихильники Brexit впритул підібралися до єврооптимістів.

У Британії скоротився розрив між противниками і прихильниками виходу з ЄС
Фото: www.bloombergview.com

Менш ніж за три тижні до референдуму щодо виходу Британії з ЄС розрив між прихильниками і противниками цього кроку скорочується.

Про це повідомляє в суботу Reuters із посиланням на дані опитування, проведеного компанією Opinium.

За те, щоб країна залишалася в Європейському Союзі, мають намір голосувати 43% британців. Тоді як 41% опитаних заявили, що голосуватимуть за те, щоб країна покинула ЄС. Ще близько 16% не визначилися з відповіддю або відмовилися озвучити свою позицію.

Компанія проводила онлайн-опитування з 31 травня по 3 червня, в ньому взяли участь понад 2 тис. британців.

Попереднє опитування Opinium, результати якого були опубліковані 21 травня, показало: за те, щоб Британія залишалася в ЄС, виступали 44% респондентів, проти - 40%.

Референдум про вихід Великобританії з ЄС заплановано на 23 червня. Напередодні в країні відбуваються запеклі дебати противників і прихильників виходу. У лютому цього року британський прем'єр-міністр Девід Кемерон заявив, що домігся на переговорах із ЄС особливого статусу для своєї країни. Угода передбачає, зокрема, незалежність фінансистів лондонського Сіті від європейських регуляторів і закріплення принципу обігу в Євросоюзі кількох валют. У договорі також ідеться про формальне визнання права Великобританії на відмову від подальшої інтеграції. Тепер Кемерон, який раніше виступав за вихід із ЄС, агітує на користь збереження країни в Євросоюзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram