ГоловнаСвіт

У Пакистані екс-міністра засуджено до 16 років ув'язнення за махінації під час хаджу

Два екс-чиновники пакистанського Міністерства релігії отримали 40 років в'язниці.

У Пакистані екс-міністра засуджено до 16 років ув'язнення за махінації під час хаджу

У Пакистані колишнього міністра у справах релігії засудили до 16 років ув'язнення за отримання хабара при організації щорічного хаджу в Саудівську Аравію, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням, Хамід Саїд Казмі займав міністерський пост в уряді, який очолювала "Народна партія Пакистану", яка була при владі протягом 2008-2013 років.

3 червня спеціальний суд Пакистану засудив у цій справі ще двох екс-чиновників пакистанського Міністерства релігії - до 16 і 40 років ув'язнення.

Щорічно більш як 100 тис. пакистанців здійснюють хадж. Багато з них їдуть у дешеві тури, які пропонує влада цієї ісламської країни, і скаржаться на їх погану організацію.

Хадж, або паломництво в Мекку - один з п'яти стовпів ісламу. Хадж триває п'ять днів: за цей час потрібно встигнути сім разів обійти навколо Кааби, відстояти належний час в долині Арафат і сім разів пробігти від пагорба Сафа до пагорба Марва і назад, кинути сім каменів у стовп, який символізує шайтана. Вся послідовність хаджу строго розписана, і якщо не зробити основні ритуали - паломництво буде вважатися недійсним. Той, хто зробив паломництво, отримує почесний титул "хаджі".

Нагадаємо, у вересні 2015 року 717 паломників загинули через тисняву в Мецці під час хаджу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram