ГоловнаСвіт

У Німеччині затримали ісламістів, які планували напад у Дюссельдорфі

Свідчень про те, "що обвинувачені вже приступили до конкретної реалізації плану теракту", поки що немає

У Німеччині затримали ісламістів, які планували напад у Дюссельдорфі
Фото: EPA/UPG

Поліція Німеччини затримала трьох підозрюваних, обвинувачених у плануванні теракту в історичній частині міста Дюссельдорфа, повідомляє DW.

Згідно з повідомленням, у трьох федеральних землях затримали трьох сирійців віком 27, 25 і 31 рік. Четвертий підозрюваний перебуває з 1 лютого 2016 року під вартою у Франції. Двоє із затриманих - 25-річний Салех А. і 27-річний Хамза Ц. - навесні 2014 року приєдналися в Сирії до "Ісламської держави".

За інформацією прокуратури, підозрювані планували здійснення терактів в історичній частині столиці федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія - Дюссельдорфі. Завдання здійснити теракт їм поставило керівництво "ІД".

Теракти замислювалися в кілька етапів: спочатку двоє терористів-смертників повинні були підірвати себе разом з якомога більшою кількістю пішоходів.

Відразу після цього їхні спільники мали почати стріляти в пішоходів. Використовуючи вогнепальну зброю і вибухівку, вони повинні були вбити якомога більшу кількість людей.

У повідомленні відомства зазначено, що наразі немає ніяких вказівок на те, "що обвинувачені вже приступили до конкретної реалізації плану теракту". Не встановлено також зв'язок між планованим нападом і "Євро-2016".

Як повідомляли напередодні, прибічників ІДІЛ, які прямували в Європу, СБУ затримала в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram