ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Петербурзі у голови військово-патріотичної організації вилучили автомати та вибухівку

Проти підозрюваного порушено кримінальну справу

У Петербурзі у голови військово-патріотичної організації вилучили автомати та вибухівку
Архив
Фото: mvs.gov.ua

У Санкт-Петербурзі у некомерційної організації "Військово-історико-патріотична пропаганда" вилучили понад десять автоматів і вибухові речовини.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

У приміщенні, де розташовується військово-патріотичне НКО також знайшли ще шість автоматів, два пістолети-кулемети, 32 гранати та 50 кілограмів аміачної селітри і два кілограми пороху.

Чоловік також є генеральним директором петербурзької фірми, назва і сфера діяльності якої не називаються.

"Оглядаючи приміщення фірми, якою володіє затриманий, оперативники знайшли і вилучили сім автоматів Калашникова у різних модифікаціях, ручний кулемет Калашникова, обріз гвинтівки Мосіна, близько 3 кг пороху, чотири пакети з сіркою, 3,5 кг алюмінієвої пудри. Також вилучено десять предметів, схожих на саморобні вибухові пристрої у вигляді циліндрів із гнітом, і 34 предмети, схожі на СВУ з електричними дротами", - повідомило джерело агентства.

1 червня проти чоловіка було порушено кримінальну справу за статтею 222 КК РФ ("незаконне зберігання вибухових речовин") після того, як організували контрольну закупівлю, під час якої чоловік продав дільничному бойову ручну гранату.

Нагадаємо, наприкінці травня повідомлялося, що у Петербурзі з'явиться міст імені Ахмата Кадирова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram