ГоловнаСвіт

Туреччина ввела візи для російських далекобійників

Рішення викликане черговим посиленням РФ прикордонного контролю щодо турецьких товарів.

Туреччина ввела візи для російських далекобійників
Фото: openrussia.org

Туреччина ввела візи для російських водіїв у відповідь на посилення Росією контролю для турецьких товарів. Рішення набуло чинності 1 червня.

Про це повідомляє Еспрессо.TV з посиланням на Hurriyet.

Керівник Міжнародної асоціації вантажоперевізників Фатіх Шенер пояснив таке рішення влади принципом взаємності і проблем, з якими стикаються турецькі водії.

За словами Шенера, Анкара довгий час не вводила візовий режим щодо росіян, хоча Москва обмежила в'їзд турецьким громадянам ще на початку року.

Рішення ввести візи для далекобійників він пояснив черговим посиленням прикордонного контролю щодо турецьких товарів, а також складнощами, з якими стикаються водії, яким доводиться використовувати альтернативний маршрут через Каспійське море.

Відносини між Москвою і Анкарою різко погіршилися в кінці листопада цього року після того, як два турецьких винищувачі збили російський бомбардувальник Су-24, що порушив турецький повітряний простір.

Після цього Росія ввела стосовно Туреччини санкції, які, зокрема, забороняють або обмежують ввезення деяких товарів. Серед іншого, під санкції потрапили томати, полуниця, кольорова капуста і броколі. Крім того, були заборонені чартерні рейси до Туреччини, і з початку 2016 року в односторонньому порядку скасовано безвізовий режим.

Російське продовольче ембарго також діє стосовно низки країн Заходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram