ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії Навального допитали у справі про наклеп на фігуранта "списку Магнітського"

Під час обшуку в його квартирі співробітники МВС вилучили комп'ютерну техніку.

У Росії Навального допитали у справі про наклеп на фігуранта "списку Магнітського"
Алексей Навальный
Фото: EPA/UPG

У Росії слідчі допитали опозиціонера Олексія Навального у справі про наклеп проти колишнього слідчого МВС Павла Карпова. Як повідомив адвокат Вадим Кобзев, після допиту політика обшукали. Обшук також відбувся в його квартирі, повідомляє Радіо Свобода.

Кримінальну справу проти Навального порушили 19 травня за заявою Павла Карпова. Приводом для переслідування стало те, що опозиціонер опублікував у своєму блозі фільм "Каста недоторканних", в якому йдеться про причетність колишнього слідчого до смерті юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського.

На думку Олексія Навального, порушенням кримінальної справи Карпов намагається приховати походження свого майна, зокрема, квартири в елітному житловому комплексі в Москві вартістю близько мільйона доларів, а також дорогих автомобілів та земельних ділянок.

Павла Карпова включено у "список Магнітського". Раніше він заявляв, що в 2015 році московський суд визнав неправдивою інформацію, що міститься у фільмі "Каста недоторканних".

Олексій Навальний повідомив, що під час обшуку в його квартирі співробітники МВС вилучили комп'ютерну техніку.

"Обшук закінчився. Все традиційно: вилучено комп'ютери, айпади, телефони, флешки, диски і т. ін. "Все це могло бути використано злочинцем", - повідомив Навальний у Twitter.

Опозиціонер вважає незаконним проведення обшуку в його квартирі і має намір оскаржити дії співробітників МВС.

Нагадаємо, російського опозиціонера Олексія Навального і співробітників Фонду боротьби з корупцією, а також журналіста телеканалу "Дождь" Артема Торчинського 17 травня побили в аеропорту Анапи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram