ГоловнаСвіт

Меркель: підстав для скасування антиросійських санкцій немає

Раніше Штайнмаєр заявив, що деякі країни ЄС скептично ставляться до продовження антиросійських санкцій

Меркель: підстав для скасування антиросійських санкцій немає
Ангела Меркель
Фото: 112.ua

Канцлер ФРН Ангела Меркель не бачить жодних підстав для зняття європейських санкцій, введених проти Росії через анексію Криму та підтримку, яку Москва надає проросійським бойовикам на Донбасі.

Про це заявив офіційний представник німецького уряду Крістіане Вірц, інформує агентство Рейтер.

Як нагадує Рейтер, напередодні голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що деякі країни Євросоюзу скептично ставляться до продовження антиросійських санкцій через українську кризу, і не відомо, чи зважиться блок на цей крок.

"Я можу лише сказати вам, що канцлер веде переговори з міністерством закордонних справ і обидва згодні, що Мінський мирний процес треба продовжувати, і зараз канцлер не бачить жодних підстав для скасування санкцій", - сказала Вірц на щоденному брифінгу.

За словами офіційного представника МЗС Німеччини, коментарі Штайнмаєра не суперечать позиції уряду щодо української кризи, а також підсумковій декларації, ухваленій лідерами країн "Великої сімки" (G7) за підсумками саміту в Японії.

Раніше сьогодні повідомлялося, що наприкінці червня у Брюсселі відбудеться міні-саміт Україна-ЄС. Зустріч проведуть напередодні засідання Європейської Ради, на якому обговорюватимуться питання санкцій проти Росії у зв'язку з агресією проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram