ГоловнаСвіт

У північнокорейській газеті з'явилася стаття, що вихваляє Трампа

Раніше Трамп виявив бажання поговорити з Кім Чен Ином

У північнокорейській газеті з'явилася стаття, що вихваляє Трампа
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

У північнокорейській державній газеті DPRK Today з'явилася редакційна стаття, що вихваляє кандидата в президенти США Дональда Трампа.

Зміст оприлюдненої у DPRK Today статті наводить присвячений КНДР портал NK News.

У матеріалі північнокорейського видання американський мільярдер називається "мудрим політиком" і "кандидатом, здатним зазирнути в майбутнє". "На мою особисту думку, запальні пропозиції Трампа мають багато позитивних сторін. Він сказав, що не збирається втручатися у війну Півночі і Півдня - хіба це не добре з точки зору північнокорейців?" - пише автор Хан Ен Мук, якого у газеті називають китайським фахівцем з КНДР.

Він зазначає, що Трамп зможе втілити в життя гасло "Янкі, вирушайте додому", і день, коли американські війська покинуть Південну Корею, стане днем об'єднання розділеної країни.

"Президент, за якого мають голосувати американці - це не сумовита Гілларі Клінтон, яка обіцяла застосувати іранську модель для вирішення ядерної кризи Корейського півострова, а Трамп, який висловився за прямі переговори з КНДР", - резюмує Хан Ен Мук.

"Пхеньян сподівається, що його або оберуть, або його висловлювання змінять політичну гру у Сполучених Штатах і вплинуть на те, як Демократична партія і більшість республіканців дивляться на корейські проблеми", - сказав Джон Феффер, директор Foreign Policy In Focus, коментуючи появу цього матеріалу в інтерв'ю NK News.

Старший науковий співробітник університету Лідса Алан-Фостер Картер заявив, що опублікована передовиця - не голос офіційного Пхеньяна, але спроба прощупати ґрунт. "Для всіх нас це своєчасне нагадування, наскільки радикально Трамп планує зруйнувати всю нашу політику в регіоні, і наскільки ця людина безвідповідальна та небезпечна", - заявив Картер.

Раніше у травні агентство Рейтер повідомляло, що Трамп виявив бажання поговорити з лідером КНДР Кім Чен Ином, зазначивши, що спробує звернутися до його розуму. Темою бесіди, за словами американця, має стати ядерне роззброєння КНДР.

Наразі між США та Північною Кореєю дипломатичних відносин немає, усі двосторонні питання вирішуються через представництво Швеції у КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram