ГоловнаСвіт

У Чехії за підроблення документів заарештували п'ятьох українців

Якщо провину затриманих буде доведено, їм може загрожувати позбавлення волі на термін до 10 років.

У Чехії за підроблення документів заарештували п'ятьох українців
Фото: ru-newz.ru

Поліція Чехії повідомила про затримання групи іноземців, яких підозрюють у підробленні документів. П'ятеро людей із цієї організованої групи, громадян України, суд узяв під варту, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно з повідомленням, ця організована злочинна група підробляла паспорти, цивільні та водійські посвідчення Литви і поширювала підробки в самій Чехії та інших країнах, як правило, серед іноземців із третіх країн, які не мають права на перебування в Європейському Союзі.

Операцію із затримання провели одночасно в Празі та ще в п'яти містах Чехії. Десять затриманих із країн колишнього СРСР віком від 28 до 46 років були офіційно звинувачені в підробленні державних документів і пособництві в нелегальному перебуванні на території країни.

П'ятеро українців, які були в складі групи, чекатимуть на суд під вартою. Якщо провину затриманих буде доведено, їм може загрожувати позбавлення волі на термін до 10 років.

Окрім того, повідомила поліція, під час операції затримали ще сімох іноземців, які перебували в Чехії нелегально з підробленими цією групою литовськими документами.

Детективи відділу боротьби з організованою злочинністю поліції Чехії працювали над справою два роки, йдеться в повідомленні.

У понеділок поліція Чехії повідомляла про затримання трьох учасників іншої групи, що займалася підробкою документів. Серед них теж був громадянин України.

Раніше повідомляли, що в Греції і Чехії заарештовано понад 20 осіб, підозрюваних у виготовленні фальшивих документів і віз для мігрантів, які намагаються потрапити до Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram