ГоловнаСвіт

Єгипетський А320 перед катастрофою посилав електронний сигнал лиха

Підняти з води бортові самописці вдасться щонайраніше через 10 днів

Єгипетський А320 перед катастрофою посилав електронний сигнал лиха
EgyptAir
Фото: EPA/UPG

Лайнер А320 авіакомпанії EgyptAir, що впав у Середземному морі, за мить до катастрофи послав електронний сигнал лиха, який зафіксували супутники.

Про це повідомляє The Guardian.

Цю інформацію підтвердила єгипетська влада і Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США (NOAA).

Літак А320, що виконував 19 травня рейс MS804 з Парижа в Каїр, зник з екранів радарів приблизно за 35 хвилин до запланованої посадки. Фрагменти лайнера, а також деякі речі пасажирів знайшли за 290 кілометрів у морі на північ від міста Олександрії.

Підняти з води бортові самописці вдасться щонайраніше через 10 днів; корабель французької компанії Deep Ocean Search, який проводитиме пошук, вже вирушив до місця аварії. "Чорні ящики", які знаходилися на борту літака, поки що передають сигнал, за яким можна визначити їхнє місцезнаходження. Але передача сигналу припиниться через 30 днів з моменту катастрофи.

Літак А320 авіакомпанії EgyptAir зазнав аварії над Середземним морем 19 травня. З радарів лайнер зник через 3,5 години після вильоту з Парижа. На борту перебували 66 осіб, у тому числі 10 членів екіпажу.

Незабаром після цього міністр цивільної авіації Єгипту Шериф Фатхі заявив, що ймовірність теракту на борту A320 вища, ніж імовірність технічної несправності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що літак перед катастрофою повідомив про зростання температури в кабіні пілотів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram