ГоловнаСвіт

Правозахисники назвали число сучасних рабів

Найбільше рабів на душу населення виявилося в КНДР.

Правозахисники назвали число сучасних рабів
Фото: globalist.org.ua

Правозахисники з австралійської організації Walk Free Foundation підрахували число осіб, які перебувають у рабстві 2016 року.

Про це йдеться в доповіді Walk Free Foundation.

За даними фахівців, 2016 року в рабстві перебувають 45,8 млн осіб - це на 10 млн більше, ніж два роки тому. До рабів дослідники зараховують людей, які народилися в неволі, яких викрали в сексуальне рабство або примусили працювати за борги чи проти власної волі.

При цьому наголошують, що 58% сучасних рабів живуть лише в 5 країнах: Індії, Китаї, Пакистані, Бангладеш і Узбекистані.

Найактивніше борються з рабством Нідерланди, США, Великобританія, Швеція, Австралія, Португалія, Хорватія, Іспанія, Бельгія і Норвегія.

Засновник Walk Free Foundation Ендрю Форест пояснив, що зростання майже на 30% багато в чому пов'язане з поліпшенням системи збору інформації, що дозволяє більш точно визначити число людей, які перебувають у неволі. При цьому він прогнозує, що ситуація погіршиться через масове переселення людей і збільшення кількості мігрантів.

Правозахисники виявили рабів у всіх 167 досліджених ними країнах, однак найбільше їх виявилося в Індії - 18,4 млн осіб при загальному населенні в 1,3 млрд осіб. Найбільше рабів на душу населення виявилося в КНДР - невільником там є кожен двадцятий, а керівництво країни не має наміру відмовлятися від використання примусової праці.

Нагадаємо, в лютому в Бразилії сотні компаній були оштрафовані за використання рабської праці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram