ГоловнаСвіт

Бразильський міністр боротьби з корупцією пішов у відставку

Міністр намагався перешкодити розслідуванню справи про корупцію в нафтовій компанії Petrobras.

Голова міністерства боротьби з корупцією Бразилії Фабіано Сільвейра мусив піти з посади після публікації аудіозапису-компромату.

Про це повідомляє

ВВС.

На записі чути, як Сільвейра нібито намагається перешкодити розслідуванню справи про корупцію в нафтовій компанії Petrobras.

Це вже не перший випадок, коли міністрам доводиться йти з посади через публікацію аудіозаписів - наприклад, минулого тижня

у відставку пішов міністр планування Ромеру Жука.

Зазначають

, що обидва політики були призначені після відсторонення президента Ділми Русеф.

У середині травня

сенат Бразилії проголосував за призупинення повноважень президента країни Ділми Русеф і за початок процедури імпічменту.

Ділма Русеф займає посаду президента Бразилії з 2011 року. У вересні 2015 року її звинуватили у фінансових махінаціях і порушенні податкових законів. Після цього опозиційний блок запустив у парламенті процедуру імпічменту. Сама Русеф спростовує всі звинувачення.

Скандал навколо Petrobras розгорівся в березні 2014 року і залишається в центрі уваги бразильців. Серед фігурантів справи - понад 60 політиків, зокрема нинішні та колишні парламентарі, партійні лідери та губернатори. Скандал зачепив і президента Ділму Русеф. Вона очолювала Petrobras, саме коли, на думку слідчих, у компанії існували корупційні схеми. Кілька топ-менеджерів від імені компанії підписували договори і отримували за це комісійні. Кошти використовували потім для підкупу політиків і посадових осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram