ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Голова Слідкому РФ запропонував законодавчо закріпити національну ідею Росії

Бастрикін не подав власного формулювання національної ідеї.

Голова Слідкому РФ запропонував законодавчо закріпити національну ідею Росії
Бастрыкин

Голова Слідкому Росії (СКР) Олександр Бастрикін закликав виробити національну ідею Росії і закріпити її в законодавстві.

Про це повідомив офіційний представник СКР Володимир Маркін, повідомляє

РИА Новости.

За його словами, Бастрикін порушив цю проблему під час промови на міжнародній науково-практичній конференції "Злочин і покарання: гріх і спокута".

Голова СКР не запропонував власного формулювання національної ідеї, але виклав погляди на те, які ідеї повинні бути покладені в її основу.

Так, на його думку, ідеї, які становлять зміст національної ідеї, "повинні відображати не одномоментні і кон'юнктурні інтереси держави, а інтереси стратегічного порядку або довгострокової перспективи". Бастрикін підкреслив, що "ідеологія відіграє надзвичайно важливу роль у становленні і функціонуванні держави і права".

Крім того, ці ідеї "повинні вповні враховувати і внутрішні, і зовнішні умови існування держави: історичні традиції, менталітет народу, геополітичне становище країни, економічний, демографічний, екологічний і цілу низку інших чинників".

"По-третє, вони повинні охоплювати всі сфери суспільного життя: соціально-політичну, економічну, духовну", - сказав Бастрикін.

Нагадаємо, що в лютому президент РФ Володимир

Путін оголосив патріотизм національною ідеєю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram