ГоловнаСвіт

11 штатів оскаржили директиву Обами щодо туалетів для трансгендерів

Раніше у США визнали право учнів на самоідентифікацію статі

11 штатів оскаржили директиву Обами щодо туалетів для трансгендерів
Фото: gianalytics.org

11 американських штатів подали в суд на адміністрацію президента країни Барака Обами через директиву, яка зобов'язує допускати учнів-трансгендерів у туалети і роздягальні відповідно до їхньої самоідентифікації.

Як передає "Бі-бі-сі", до позову, поданого до федерального окружного суду Північного Техасу, долучилися штати Оклахома, Алабама, Вісконсін, Техас, Західна Вірджинія та інші.

Адміністрація Обами видала розпорядження на початку травня. Установи, які не виконуватимуть ці вимоги, можуть позбутися федеральних субсидій. Проти них можуть порушити позови.

Федеральна влада зважилася на цей крок після суперечок із владою Північної Кароліни, яка подала позов проти федерального уряду.

Адміністрація Обами домагається зміни закону штату про трансгендерів, який зобов'язує їх відвідувати туалети у громадських будівлях і школах у відповідності зі статтю, зазначеною у свідоцтві про народження. Їхня самоідентифікація не має значення.

Мін'юст США вважає, що цей закон суперечить федеральному. Влада пригрозила штату позбавленням частини федерального фінансування. Цей лист і став приводом для подачі відповідного позову владою штату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram