ГоловнаСвіт

Грецька поліція почала евакуацію мігрантів з табору на кордоні з Македонією

Операція з евакуації мігрантів триватиме до 10 днів.

Грецька поліція почала евакуацію мігрантів з табору на кордоні з Македонією
Эвакуация мигрантов из Идомени, Греция
Фото: EPA/UPG

У Греції почалася евакуація мігрантів зі стихійно утвореного наметового табору у селищі Ідомені на кордоні з Македонією.

Про це повідомляє euronews.

У таборі зібралося близько 8400 осіб, які прагнули потрапити до Німеччини, але мусили затриматися в Греції через те, що Македонія перекрила для них кордон. Люди кілька разів влаштовували заворушення, намагаючись прорватися через загородження. Тепер їх розвозять по інших таборах.

Представник грецької влади заявив, що евакуація триватиме від тижня до 10 днів. Людей перевезуть до таборів тимчасового розміщення, розташовані поблизу міста Салоніки. До табору під'їхали пасажирські автобуси і машини супроводу.

Для проведення операції влада направила сюди близько 700 поліцейських. При цьому, за даними Associated Press, до евакуації мігрантів залучили лише близько 400 поліцейських. За словами правоохоронців, вони не збираються застосовувати силу.

Влада Македонії на початку березня повністю закрила кордон для нелегальних мігрантів і призупинила оформлення заявок на отримання притулку. До таких кроків вдалися незабаром після того, як Австрія, Словенія, Сербія і Хорватія оголосили про нові обмежувальні заходи на в'їзд у ці країни мігрантів і біженців.

Загалом, за даними влади, у Греції перебуває зараз близько 54 тис. Мігрантів. За 2015 рік на територію країни прибуло в цілому 800 тис. осіб. Частина мігрантів перебралася в інші країни Європи, але багато хто залишився у Греції у зв'язку з закриттям так званого "балканського маршруту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram