ГоловнаСвіт

Новим президентом Австрії став прихильник подальшої євроінтеграції

Офіційні результати голосування оголосять найближчим часом

Новим президентом Австрії став прихильник подальшої євроінтеграції
Александр Ван дер Беллен
Фото: EPA/UPG

Новим президентом Австрії став багаторічний лідер партії "зелених" Олександр Ван дер Беллен, який виступає як незалежний кандидат.

Про це повідомляє ВВС.

Кандидат від правопопулістської Австрійської партії свободи (АПС) Норберт Хофер за підсумками підрахунку голосів посів друге місце.

Офіційні результати голосування оголосять найближчим часом. Зазначається, що розрив між кандидатами вкрай незначний.

Раніше повідомлялося, що за Хофера проголосували 51,9% виборців, а Ван дер Белл підтримали 48,1%

австрійців, які проголосували.

Перший тур виборів відбувся 24 квітня. За його підсумками, кандидати від політичних сил, що входять в правлячу коаліцію - Соціал-демократичної партії Австрії і консервативної Австрійської народної партії - вперше за повоєнний час не пройшли до другого туру голосування. За правого популіста Хофера тоді проголосували 35% виборців, за Ван дер Белл - 21%.

На тлі великого припливу біженців до Європи Норберт Хофер, який займає жорстку позицію щодо євроінтеграції, позиціонує себе як зберігач культури і цінностей Австрії, стверджуючи, що біженці лише витрачають гроші платників податків і скоюють злочини. Він обіцяє грати більш активну роль у політиці, ніж нинішній президент, і розпустити будь-який уряд, який буде діяти всупереч інтересам країни.

Як відомо, 72-річний Ван дер Беллен представляє помірні лівоцентристські погляди і підтримує подальшу євроінтеграцію. Він вважає, що Австрія може підвищити свою конкурентоспроможність лише за допомогою сильного Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше у травні в Австрії обрали нового канцлера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram