ГоловнаСвіт

Кремль відмовився визнати позов родичів жертв катастрофи MH17 в ЄСПЛ до РФ позовом

Пєсков стверджує, що позов не має жодної юридичної основи

Кремль відмовився визнати позов родичів жертв катастрофи MH17 в ЄСПЛ до РФ  позовом
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков стверджує, що позов родичів пасажирів збитого на сході України "Боїнга" не комуніковано Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ), і тому він не є позовом в юридичному сенсі цього слова, інформує "Интерфакс".

"Позов стає позовом в той момент, коли він приймається до розгляду судом, коли апарат суду відповідним чином інформує сторону або країну, відносно якої його пред'явлено, - сказав Пєсков. - Таких дій поки не було, а суд в першу чергу приймає рішення, чи буде він взагалі розглядати це звернення, чи не буде, чи воно не має будь-яких перспектив. Поки ні те, ні інше не робилося, поки про жоден позов де-юре, відповідно, мова не йде".

Раніше стало відомо, що позов подали 33 найближчі родичі загиблих з Австралії, Нової Зеландії та Малайзії. Уточнюється, що позов подали 9 травня. У документі як відповідач зазначається Російська Федерація і президент Путін. Позивачі вимагають компенсації в розмірі $10 млн за кожного загиблого.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року у Донецькій області. У результаті трагедії загинули всі 298 чоловік, які перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів. Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії прийшла до висновку, що літак був знищений боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram