ГоловнаСвіт

У Багдаді вбито кількох учасників антиурядової демонстрації (оновлено)

У столиці Іраку оголошено комендантську годину

У Багдаді вбито кількох учасників антиурядової демонстрації (оновлено)
Ирак
Фото: EPA/UPG

У столиці Іраку Багдаді в суботу, 21 травня, силовики відкрили вогонь по демонстрантах. Убито кількох учасників антиурядової демонстрації, повідомляє DW.

Щоб відтіснити протестувальників від "зеленої зони", де розташовані держустанови і посольства, правоохоронці застосували бойові патрони, гумові кулі, водомети та сльозогінний газ.

Як повідомляє агентство Reuters із посиланням на медслужби міста, від вогнепальних ран померли щонайменше чотири маніфестанти, постраждали ще 90 осіб.

Агентство dpa повідомляє, що загинули щонайменше три особи.

Напередодні, 20 травня, тисячі демонстрантів, серед яких прихильники радикального шиїтського лідера Муктаді ас-Садра, а також жителі, не задоволені нездатністю уряду провести антикорупційні реформи і забезпечити безпеку в місті, взяли штурмом "зелену зону" і перебували в ній протягом декількох годин.

21 травня влада Багдада посилила заходи безпеки в місті, перекрила два мости, а також вулиці, що ведуть у "зелену зону".

Оновлено. У Багдаді після масових виступів проти уряду оголошено комендантську годину, повідомляє Aljazeera.

Військові заявили, що учасники протесту зарізали кількох військових, також убито кількох цивільних.

Наприкінці квітня сотні демонстрантів у Багдаді взяли штурмом будівлю парламенту. Маніфестанти зібралися біля парламенту після того, як депутати провалили голосування за новий кабінет. Депутатам довелося евакуюватися через чорний хід.

Протести шиїтської частини населення Іраку загострилися на тлі економічної кризи. Серед жителів зростає невдоволення діями політиків, що перешкоджають проведенню антикорупційних реформ. У парламенті країни стався розкол у зв'язку із затвердженням кількох кандидатур на важливі урядові посади. Крім того, в Багдаді раз у раз відбуваються криваві теракти проти шиїтів, організовані джихадистським угрупованням "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram