ГоловнаСвіт

У Кремлі не чули про позов родичів загиблих у Boeing-777

Пєсков запевнив, що цієї інформації влада не має.

У Кремлі не чули про позов родичів загиблих у Boeing-777
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

У Кремля немає інформації, яка б підтверджувала повідомлення ЗМІ про те, що родичі кількох пасажирів малазійського лайнера, що розбився на сході України в 2014 році, направили позов до ЄСПЛ проти Росії та її президента.

"Поки що не володіємо (такою інформацією)", - сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, повідомляє Інтерфакс.

Нагадаємо, раніше австралійський телеканал 9News повідомив, що родичі кількох австралійських і новозеландських пасажирів малазійського лайнера МН17, що розбився на сході України в 2014 році, за деякими даними, планують через Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) вимагати від Росії виплати компенсацій у розмірі $10 млн на кожного пасажира.

За даними телеканалу, позов проти Росії і її президента в ЄСПЛ направила 9 травня австралійська юридична фірма LHD Lawyers.

Зі свого боку повпред Росії при ЄСПЛ Георгій Матюшкін зазначив, що цю тему зараз "марно коментувати".

"Для влади будь-якої країни скарга до ЄСПЛ з будь-якої підстави і від будь-якого заявника існує тільки в момент офіційної комунікації, якої поки що немає", - сказав Матюшкін в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

Тим часом телеканал 9News зазначає, що в разі вдалого результату справи, ці виплати можуть стати найбільшою компенсацією, пов'язаною з авіаційною подією.

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала - Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. В результаті трагедії загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів. Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії дійшла висновку, що літак знищено боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram