ГоловнаСвіт

МВС Латвії наполягає на якнайшвидшому скасуванні віз для України

Козловскіс зауважив, що Україна і Грузія виконали поставлені попередні умови.

МВС Латвії наполягає на якнайшвидшому скасуванні віз для України
Рихард Козловскис

Європейський Союз не повинен зволікати з рішеннями про скасування візового режиму для Грузії та України.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс на нараді з пропозиціями Єврокомісії про лібералізацію візового режиму для громадян України, Грузії, Туреччини та Косово, повідомляє агентство Delfi.

Міністр підтримав введення безвізового режиму як можна швидше і особливо виділив Грузію і Україну, які виконали всі поставлені умови.

"Ми повинні бути послідовні у своїх діях і рішеннях, тому що мова йде про виконання критеріїв, які самі ми і висунули", - зауважив Козловскіс.

Нагадаємо, напередодні французький міністр внутрішніх справ Бернар Казнев заявив, що питання безвізового режиму для України не з'явиться на порядку денному ЄС в найближчі тижні або місяці - будь-які кроки в плані лібералізації візового режиму з ЄС повинні прийматися тільки після введення в дію механізму його екстреної зупинки.

В Європейській комісії, незважаючи на скептичні заяви окремих країн-членів ЄС, заявили, що розраховують на отримання Україною безвізового режиму найближчим часом.

21 травня міністри внутрішніх справ країн Євросоюзу схвалили механізм призупинення дії безвізового режиму в надзвичайному порядку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram