ГоловнаСвіт

"Хезболла" заявила про посилення своєї присутності в Сирії

На похоронах загиблого лідера бойовики пообіцяли вести боротьбу більш витонченими методами

"Хезболла" заявила про посилення своєї присутності в Сирії
Сирийские исламисты
Фото: EPA/UPG

Ліванське радикальне шиїтське угруповання "Хезболла" заявило, що посилить свою присутність у сусідній Сирії, де воно підтримує війська президента Асада, повідомляє ВВС.

Під час поминальної церемонії на честь загиблого в Сирії лідера військового крила "Хезболли" Мустафи Аміна Бадреддіна лідер угруповання Хасан Насралла наголосив, що тепер "Хезболла" направить до Сирії великі сили і буде вести боротьбу більш витонченими методами.

Вважають, що 55-річний Бадреддін був головою контррозвідки "Хезболли" і другою особою угруповання після її лідера Хасана Насралли.

За деякими даними, він із 2011 року керував усіма військовими операціями угруповання в Сирії, куди цей рух відправив тисячі своїх бойовиків на допомогу президентові Башару Асаду.

У поширеній заяві "Хезболли" йшлося, що Мустафа Амін Бадреддін загинув унаслідок артобстрілу з боку "сунітських екстремістів".

Нагадаємо, на початку березня блок із шести країн Перської затоки (Саудівська Аравія, ОАЕ, Кувейт, Катар, Бахрейн і Оман) офіційно оголосив радикальну ліванську шиїтську організацію "Хезболла" терористичною.

Країни Перської затоки ввели санкції стосовно окремих членів "Хезболли" ще в 2013 році у відповідь на втручання організації в громадянську війну в Сирії на боці президента Башара Асада. Тоді лише окремі країни блоку, включаючи Саудівську Аравію, ОАЕ і Бахрейн, назвали "Хезболлу" терористичною організацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram