ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У РФ запропонували дозволити голосувати загиблим під час війни

Акція "Безсмертний полк" - приклад подібного вираження думки

У РФ запропонували дозволити голосувати загиблим під час війни
Фото: EPA/UPG

Директор Інституту економічних стратегій Російської академії наук Олександр Агєєв пропонує надати в Росії право голосу на виборах громадянам СРСР, які загинули під час Великої Вітчизняної війни.

Про це він сказав під час конференції "Віра і справи: соціальна відповідальність бізнесу під час кризи" в Санкт-Петербурзі, передає Фонтанка.ру.

Розмірковуючи про Велику Вітчизняну війну як про точку консолідації суспільства, він запропонував подумати над можливістю надати виборче право 27 млн радянських громадян, які загинули під час ВВВ.

Пояснюючи свою думку, Агєєв зауважив, що таким чином загиблі змогли б впливати на поточні справи в країні, до розвитку і порятунку якої вони мали безпосереднє відношення. Наприклад, за них могли б голосувати їхні сім'ї, додав Агєєв.

"Акція "Безсмертний полк" - це приклад подібного вираження думки", - заявив учений.

Директор ІНЕС РАН також вважає, що право голосу, можливо, повинні отримати відразу декілька попередніх поколінь, а не тільки ті, хто загинув у війні. Причина - та сама: вони повинні мати можливість впливати на поточні події, оскільки вони є продовженням їх власного життя.

Як повідомляли, на акцію "Безсмертний полк" у Москві 9 травня вийшли півмільйона людей. Як і в попередньому році, в ній взяв участь президент РФ Володимир Путін.

Нагадаємо, акція "Безсмертний полк" проходила по всій Росії, а також широко пропагувалася серед сепаратистів. У Києві в подібному марші взяли участь декілька сотень людей.

В окупованому Криму на марш "Безсмертного полку" "прокурор" Наталія Поклонська вийшла з іконою Миколи II .

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram