ГоловнаСвіт

У Середземному морі далі шукають уламки літака EgyptAir

Знайдені у Греції уламки поки що не верифікувати.

У Середземному морі далі шукають уламки літака EgyptAir

У Середземному морі триває масштабна операція з пошуку уламків літака А320 авіакомпанії EgyptAir, який у ніч проти четверга зник із радарів незадовго до приземлення в аеропорту Каїра.

В операції беруть участь кораблі й авіація Єгипту, Греції, Великобританії, Франції, Кіпру, Італії та США. У четвер ввечері президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі закликав інтенсифікувати пошуки, щоб знайти уламки, повідомляє "Бі-бі-сі".

У ніч проти п'ятниці грецька влада, імовірно, виявила неподалік від грецького острова Карпатос уламки білого і блакитного кольорів, що відповідає фірмовим кольорам машин EgyptAir. В EgyptAir підтвердили цю інформацію, проте це не означає, що уламки належать саме зниклому літаку.

Літак А320 авіакомпанії EgyptAir, що виконував рейс MS804 з Парижа в Каїр, зник із радарів одразу після того, як увійшов у повітряний простір Єгипту. На борту літака перебували, зокрема 56 пасажирів. Серед них були 30 громадян Єгипту, 15 громадян Франції і представники ще 10 країн.

Як заявив у четвер міністр цивільної авіації Єгипту Шеріф Фатхі, з усіх можливих причин катастрофи найбільш імовірною видається версія теракту, проте інших версій також не відкидають. Влада країни наголошує, що для з'ясування справжніх причин необхідно витягти уламки.

Жодне з угруповань поки що не взяло на себе відповідальність за катастрофу літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram