ГоловнаСвіт

Американські вчені визнали продукти з ГМО безпечними для людини

Дослідники вважають, що грань між органічними і генно-модифікованими культурами стирається.

Американські вчені визнали продукти з ГМО безпечними для людини
Фото: miss.by.ua

Національна академія наук США опублікувала висновок про безпеку генно-модифікованих культур.

Про це повідомляє Genetic Expert News Service.

Вчені, проаналізувавши вплив генно-модифікованих культур на людей за останні 30 років, прийшли до висновку, що культури, створені за допомогою генної інженерії, є такими ж безпечними для харчування, як і ті культури, що були отримані шляхом традиційної селекції рослин. Таким чином грань між органічними та генно-модифікованими культурами стирається, відзначається в доповіді вчених.

Також дослідники з'ясували, що генно-модифіковані культури загалом позитивно вплинули на економічне становище фермерів. При цьому не було помічено серйозного впливу таких культур на збільшення врожаїв, що дозволило б нагодувати голодних людей у всьому світі. Одночасно вчені відзначили зниження втрат врожаю і скорочення використання інсектицидів.

Вчені також не змогли знайти зв'язок між вживанням в їжу генетично модифікованих культур і ризиком розвитку раку, захворювань нирок, ожиріння, діабету 2 типу, захворювань шлунково-кишкового тракту, целіакії, харчової алергії або аутизму.

У США на законодавчому рівні дозволено вміст ГМО в продуктах харчування до 10%. В Європі існує 174 зони, вільні від ГМО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram