ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У мінкомзв'язку РФ пояснили звільнення керівництва РБК їхнім "ідіотизмом"

За словами заступника міністра, у холдингу була "фінансова дірка в 1,5 млрд рублів"

У мінкомзв'язку РФ пояснили звільнення керівництва РБК їхнім "ідіотизмом"

Заступник міністра зв'язку і масових комунікацій Росії Олексій Волін заявив, що керівників інформаційного холдингу РБК звільнили "за ідіотизм".

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

"Коли менеджмент, по суті справи, ніяких змін в економіці підприємства не проводить і звільняється за ідіотизм, знайти політику - наймиліша річ. Тому що це є прекрасним порятунком від звинувачень у некомпетентності і непрофесіоналізмі у своїй роботі", - заявив Волін.

За словами заступника міністра, у РБК була "фінансова дірка в 1,5 млрд рублів"

Таким чином він прокоментував слова колишнього шеф-редактора РБК Єлизавети Осетинської про те, що керівництво було звільнено через невдоволення Кремля інформаційною політикою холдингу.

"Ніякого економічного підґрунтя у всьому, що сталося, немає, а є саме те, про що пишуть зараз про нас у різних ЗМІ", - написала вона у Фейсбуці кілька днів тому.

Пізніше в інтерв'ю Financial Times Осетинська зв'язала звільнення редакторів з публікацією "панамських документів". Після публікації "Панамського досьє" вона закликала журналістів "копати" справу про офшори друга президента Росії Володимира Путіна Сергія Ролдугіна.

Журналісти РБК почали повідомляти про свій відхід з медіахолдингу слідом за керівництвом.

Нагадаємо, бізнес-газета РБК останнім часом публікувала матеріали про бізнес-інтереси зятя Путіна і людей з оточення російського президента, названих у "панамських документах" власниками офшорних фірм. Останнім гучним матеріалом була стаття "Навпроти "палацу Путіна" під Геленджиком почнуть розводити устриць".

Російські силовики у квітні обшукали офіси мільярдера Михайла Прохорова, який контролює РБК. Люди, близькі до медіагрупи, говорили, що обшуки, принаймні частково, були пов'язані з невдоволенням влади публікаціями.

Відзначимо, що аналогічно навесні 2014 року Кремль взяв під контроль видання Lenta.ru - лідера за відвідуваністю серед російських інформаційних сайтів. Зараз Lenta.ru лояльна до російської влади, а частина попередньої команди переїхала в Латвію і створила проект Meduza.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram