ГоловнаСвіт

В ОАЕ суд прийняв рішення депортувати жінку за читання листування чоловіка

Жінка не є громадянкою ОАЕ, але має паспорт однієї з арабських країн

В ОАЕ суд прийняв рішення депортувати жінку за читання листування чоловіка
Фото: EPA/UPG

Суд в Об'єднаних Арабських Еміратах прийняв рішення про депортацію з країни жінки, визнаної винною в порушенні права її чоловіка на приватне життя. Суд також оштрафував жінку на 40 тисяч доларів, передає ВВС.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, жінка, запідозривши свого чоловіка у зраді, стежила за листуванням в його мобільному телефоні і копіювала фотографії з пристрою. Чоловік, дізнавшись про дії дружини, поскаржився на дружину місцевій владі. Жінку притягнули до відповідальності за порушення закону про кіберзлочини, який повинен захищати права громадян країни на приватне життя.

Повідомляють, що жінка не є громадянкою ОАЕ, але має паспорт однієї з арабських країн.

ОАЕ відрізняються від багатьох інших арабських країн більш вільним становищем жінок. Наприклад, жінки в ОАЕ можуть працювати в урядових структурах, зокрема в поліції, вони також мають право водити машину. Однак права жінок-іноземок в цій країні нерідко порушують.

За даними агентства Рейтер, 2013 року ОАЕ займали 10 місце з 22-х за рівнем захисту прав жінок серед арабських країн. Серед країн світу ОАЕ, за даними агентства, займають 109 місце (зі 148 країн) за рівнем гендерної рівності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram