ГоловнаСвіт

У США підвищили оплату за понаднормову роботу

Роботодавці, можливо, скоротять час роботи працівників до 40 годин на тиждень, щоб не платити більше

У США підвищили оплату за понаднормову роботу
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама в середу видав указ, згідно з яким максимальна зарплата працівника, який працює понаднормово, тобто понад 40 годин на тиждень, збільшилася вдвічі - з 23,66 тис. до майже 47,5 тис. доларів.

Про це повідомляє Голос Америки.

Указ актуальний передусім для працівників ресторанів фастфуду та магазинів, в яких зарплати менеджерів нерідко майже не перевищують зарплат рядових співробітників.

"Якщо ви працюєте понад 40 годин на тиждень, то вам повинні за це заплатити або надати вам додатковий вихідний, який ви зможете провести з рідними і близькими", - заявив Обама.

За оцінками Білого дому, протягом наступних 10 років найманим працівникам щорічно виплачуватимуть 1,2 млрд доларів.

Національна федерація роздрібної торгівлі - лобістська організація, що представляє інтереси магазинів, - заявила, що внаслідок указу Обами роботодавці, можливо, скоротять час роботи працівників до 40 годин на тиждень, щоб не платити понаднормові, які в півтора разу перевищують оплату перших 40 годин роботи. Якщо це станеться, то люди менше проводитимуть часу на роботі, проте більше не зароблять.

Представники Білого дому заявили, що з колишніми нормативами тільки 7% службовців у США мали право на оплату понаднормових годин. Після того, як указ Обами набуде чинності, ця цифра становитиме 35%.

Нагадаємо, в лютому у Великобританії пройшов страйк молодих лікарів через невдоволення з приводу оплати праці і трудового графіка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram