ГоловнаСвіт

Генсек НАТО: будь-які санкції Росії проти Чорногорії будуть невиправданими

Постпред США при НАТО нагадав, що Альянс готовий до подальшого розширення.

Генсек НАТО: будь-які санкції Росії проти Чорногорії будуть невиправданими
Йенс Столтенберг
Фото: EPA/UPG

Чорногорія має право вирішувати, як забезпечувати свою безпеку. Будь-які обмежувальні дії Росії будуть невиправданими.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи запитання журналістів про те, що Росія дуже стурбована розширенням НАТО і розглядає можливість запровадження обмежень проти країн блоку.

"Кожна незалежна нація має право вибирати власний шлях, у тому числі того, як забезпечувати свою безпеку. 28 членів НАТО вирішили привітати Чорногорію в Альянсі. Ми вважаємо, що Росія не має жодної причини обмежувати рішення Чорногорії. Будь-які дії будуть абсолютно невиправданими. Чорногорія - незалежна, суверенна, демократична держава. Право вирішувати залишається за Чорногорією", - підсумував Столтенберг.

"Вступ Чорногорії в НАТО - це не просто політичний крок. Двері відчинені для нових членів: європейських держав, які демонструють прихильність до демократії і відповідають нашим критеріям, - сприятимуть збільшенню обороноздатності НАТО. Це також нагадування для країн-претендентів (на членство в Альянсі) - Боснії і Герцеговини, Македонії та Грузії, - двері відчинені", - зазначив постійний представник США при НАТО Дуглас Лют.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що 19 травня буде підписано протокол про вступ Чорногорії в НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram