ГоловнаСвіт

Нуланд провела переговори із Сурковим

США не визнають виборів, якщо сепаратисти проведуть їх самостійно.

Нуланд провела переговори із Сурковим
Фото: Макс Левин

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд у вівторок провела в Москві зустріч із помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

У середу Нуланд розповіла журналістам, що під час зустрічі обговорювала питання, пов'язані з Мінськими угодами.

За словами дипломата, на зустрічі із Сурковим вона обговорювала зміцнення безпеки на Донбасі, поліпшення доступу ОБСЄ, виконання політичних зобов'язань, включно із підготовкою до виборів на Донбасі.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", Нуланд заявила, що США не визнають виборів на Донбасі, якщо вони не будуть проходити згідно з Мінськими домовленостями.

"Ми, як і ніхто інший в міжнародній спільноті, не визнаємо жодних результатів виборів на Донбасі, проведених поза Мінськими угодами", - сказала Нуланд.

Вона нагадала, що, згідно з Мінським комплексом заходів, "це повинні бути українські вибори, які будуть відповідати українським стандартам і стандартам ОБСЄ".

За словами Нуланд, рішення сепаратистів самостійно провести вибори "не приведе до миру і безпеки на Донбасі, і ми будемо докладати зусиль для того, щоб вони замість цього сфокусувалися на проведенні виборів відповідно до Мінських домовленостей".

Нагадаємо, востаннє Нуланд була з візитом у Росії в січні цього року. Тоді вона також зустрілася з помічником президента Сурковим. Суркова вважають куратором "ДНР" і "ЛНР" у керівництві РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram