ГоловнаСвіт

Президент Таджикистану узаконив свято на честь себе

День президента не буде вихідним.

Президент Таджикистану узаконив свято на честь себе
Эмомали Рахмон

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон підписав зміни в закон "Про святкові дні", відповідно до яких 16 листопада оголошується в республіці Днем президента.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Як розповіли в прес-службі голови держави, "закон прийнято з урахуванням світового досвіду та неоціненного внеску президента Республіки Таджикистан (...) в формування новітньої державності таджиків, забезпечення миру, стабільності і національної єдності, підвищення авторитету й іміджу Таджикистану на міжнародній арені". Сам президент називається в повідомленні прес-служби засновником миру і національної єдності.

Тепер у Таджикистані 80 святкових днів, шість з яких - неробочі. День президента не буде вихідним.

16 листопада 1994 року після обрання на вищий державний пост Рахмон приніс присягу "на вірність батьківщині і народу".

У 2015 році група вчених у Таджикистані виступила з пропозицією присвоїти Рахмону звання лідера нації. У листопаді того ж року відповідний законопроект підготували депутати нижньої палати парламенту, в грудні його підписав президент.

У 2003 році в Таджикистані було збільшено час перебування президента на посаді з п'яти до семи років. Через це відлік термінів для Рахмона почався заново, тому нинішній, фактично четвертий, термін вважається другим і закінчується в 2020 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram