ГоловнаСвіт

Відсторонена від влади президент Бразилії назвала тимчасовий уряд незаконним

У Ріо-де-Жанейро пройшла акція прихильників Русеф.

Відсторонена від влади президент Бразилії назвала тимчасовий уряд незаконним
Дилма Русеф
Фото: EPA/UPG

Тимчасово відсторонена від влади президент Бразилії Ділма Русеф зібрала в п'ятницю, 13 травня, представників міжнародної преси, щоб розповісти про свої наміри. Створення нового Кабінету Міністрів Русеф назвала "нелегітимним" і пообіцяла поборотися за владу.

Про це повідомляє euronews.

"У Бразилії сьогодні у нас є з одного боку - тимчасовий уряд, а з іншого - президент, якого обрали 54 мільйони бразильців. Тому з виборчого погляду - тимчасовий уряд незаконний. І ми будемо боротися, щоб повернутися", - заявила Русеф.

Прихильники лівих зібралися в п'ятницю в центрі Ріо-де-Жанейро на підтримку Ділми Русеф, називаючи те, що трапилося, "державним переворотом", і вимагаючи повернути її в президентський палац.

Днем раніше Сенат Бразилії відсторонив Ділму Русеф з посади голови держави на 180 днів, протягом яких члени вищої палати парламенту повинні остаточно визначитися з питання про імпічмент.

Вимога імпічменту пов'язана з корупцією в бразильській нафтовій компанії Petrobras. За версією слідства, керівництво Petrobras брало відкати за будівельні підряди, а частина отриманих нелегально коштів спрямовувалася правлячій партії.

Русеф - член Партії трудящих, вона керує Бразилією з 2011 року. Її попередник Луіс да Сілва, з тієї ж партії, був президентом з 2003 року, Русеф очолювала його адміністрацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram