ГоловнаСвіт

"Атеїсти Росії" з ініціативи комуністів об'єдналися проти "забобонів і мракобісся"

Статті Конституції про світський характер держави слід неухильно дотримуватися

"Атеїсти Росії" з ініціативи комуністів об'єдналися проти "забобонів і мракобісся"
Фото: zn.ua

У столиці Росії Москві з ініціативи партії "Комуністи Росії" пройшов установчий з'їзд громадської організації "Атеїсти Росії".

Захід завершився ухваленням статуту нової громадської організації, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

За словами голови оргкомітету з'їзду Іллі Ульянова, "одна з цілей організації - це розгортання по всій країні масової пропаганди за науково-природний світогляд і науковий аналіз дійсності проти забобонів і мракобісся".

На його думку, "віруючі й атеїсти повинні володіти однаковими правами", а держава і церква не повинні втручатися в справи один одного.

У 2016 році деякі місцеві організації КПРФ відмовилися від проведення першотравневих демонстрацій, оскільки день солідарності трудящих збігся з православним Великоднем. Ульянов вважає, що КПРФ відмовилася від захисту прав атеїстів і пішла на змову з релігійними організаціями.

Відзначають, що в Москві першотравневі демонстрації відбулися, а лідер КПРФ Геннадій Зюганов укотре заявив, що вважає Ісуса Христа першим комуністом.

"Комуністи Росії" виступають за діалог атеїстів з віруючими, але вважають, що статті Конституції про світський характер держави слід неухильно дотримуватися.

Деякі ЗМІ звернули увагу на те, що з'їзд відбувся у п'ятницю, 13 травня.

Нагадаємо, в січні Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу проти користувача соціальної мережі "ВКонтакте" за образу почуттів атеїстів. Приводом послужив коментар, який було залишено в серпні 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram