ГоловнаСвіт

У Сирії загинув російський військовий

Військовослужбовець отримав важкі поранення під час супроводження колони автомобілів у провінції Хомс

У Сирії загинув російський військовий
Фото: минобороны.рф

У Сирії 11 травня загинув російський військовослужбовець Антон Єригін.

Про це інформує Інтерфакс.

За словами представника російської авіабази Хмеймім, військовий отримав важкі поранення під час супроводження колони автомобілів у провінції Хомс 9 травня.

"Військові медики впродовж двох діб боролися за життя Антона, але врятувати його не вдалося", - сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, Кремль офіційно визнав смерть п'ятьох російських військових, які загинули під час операції в Сирії. Через місяць після початку кампанії помер 19-річний контрактник Вадим Костенко: причиною його загибелі назвали самогубство. 24 листопада в Сирії загинув Олег Пєшков - пілот бомбардувальника Су-24, збитого турецькими винищувачами. Штурмана Су-24 Костянтина Мурахтіна вдалося врятувати, але під час рятувальної операції загинув морський піхотинець Олександр Позинич.

3 лютого Міністерство оборони РФ оголосило про загибель у Сирії російського військового радника, який потрапив під мінометний обстріл. За офіційною версією, він не брав участі в бойових діях, а займався навчанням сирійських військових, які отримують російську військову техніку. Ім'я загиблого Міноборони не назвало, проте ЗМІ писали, що в Сирії загинув підполковник Іван Черемісін.

У березні ЗМІ дізналися про загибель у Сирії шостого російського військового - ветерана МВС Сергія Чупова.

The Wall Street Journal у грудні повідомляла про приватну російську військову компанію, чиї найманці воюють у Сирії. За даними видання, в жовтні 2015 року на заході Сирії загинули дев'ять осіб із так званої "групи Вагнера". У Міноборони цю інформацію назвали "вкиданням".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram