ГоловнаСвіт

У США заборонили продаж електронних сигарет дітям до 18 років

Закон, що дозволяє американцям з 12 років працювати на тютюнових фермах, залишився чинним

У США заборонили продаж електронних сигарет дітям до 18 років
Фото: depositphotos.com\diego_cervo

У США заборонили продаж електронних сигарет дітям до 18 років. При цьому залишаються чинними правила, що дозволяють дітям з 12 років працювати на тютюнових фермах.

Про це повідомляє The Independent.

Адміністрація президента Барака Обами розширила повноваження FDA (U.S. Food and Drug Administration - Американське агентство з нагляду в області ліків і продовольства). Тепер до сфери його контролю включено нагляд за якістю і поширенням всіх тютюнових виробів, в тому числі електронних сигарет, які відтепер заборонено продавати особам, які не досягли 18-річного віку.

Однак чинними залишилися правила, що дозволяють дітям у віці від 12 років працювати від 50 до 60 годин на тиждень на тютюнових фермах у вільний від шкільного навчання час.

На таке протиріччя звернули увагу правозахисники з міжнародної організації Human Rights Watch (HRW). За їхніми даними, підлітки працюють на фермах у Північній Кароліні, Кентуккі, Теннессі і Вірджинії і зазнають потужного впливу нікотину. Зайняті на тютюнових плантаціях діти часто скаржилися на нудоту, блювоту, головний біль і запаморочення. Ці симптоми характерні для гострого отруєння нікотином.

Представники HRW також вказують, що для вирощування тютюну часто використовуються різні пестициди, що містять нейротоксини, які руйнують нервову систему людини. "Якщо адміністрація може ввести заборону на електронні сигарети для дітей, то вона може заборонити їм працювати з токсичними рослинами тютюну", - заявляють правозахисники.

Час роботи підлітків на плантаціях, як правило, збільшується в літній період, на який припадає пік збору врожаю тютюну і немає занять у школах.

Нагадаємо, у січні у Туркменії заборонили продавати сигарети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram