ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІДІЛ в Іраку заживо поховали 35 своїх соратників за дезертирство

Страчених звинувачували у відмові боротися з загонами іракських курдів.

Бойовики ІДІЛ в Іраку заживо поховали 35 своїх соратників за дезертирство
Боевики "Исламского государства"
Фото: EPA/UPG

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) заживо поховали 35 своїх соратників за дезертирство з поля бою.

Про це повідомляє агентство AhlulBayt.

Страчені ісламісти втікали з позицій під селищем Башир, де ІДІЛ веде важкі бої з іракською армією. Дезертирів живцем закопали в землю на околиці міста Кайяра неподалік від Мосула.

За даними агентства ARA News, кількість страчених становить 45 осіб. Їх звинуватили у відмові боротися з загонами пешмерга - силами самооборони іракських курдів. У результаті масового дезертирства сили ісламістів покинули Башир.

Нагадаємо, в березні бойовики ІДІЛ стратили 11 своїх командирів. У лютому джихадисти стратили 20 своїх соратників за спробу дезертирства. У грудні 2014 року екстремісти стратили 116 своїх товаришів-іноземців, які воліли повернутися додому.

Влітку 2014 року терористичне угруповання "Ісламська держава" оголосило про створення халіфату на захоплених бойовиками територіях Сирії та Іраку. Боротьбу з екстремістами ведуть не тільки урядові армії обох країн і підтримують їхні загони ополчення, але й очолювана США міжнародна коаліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram