ГоловнаСвіт

Зімбабве виставляє на продаж диких тварин через посуху

Через сильну посуху гуманітарна допомога потрібна і 4 млн зімбабвійців

Зімбабве виставляє на продаж диких тварин через посуху
Архив
Фото: EPA/UPG

Зімбабве виставляє на продаж диких тварин, щоб врятувати їх від посухи.

Про це повідомляє euronews з посиланням на агентство Рейтер.

Управління національних парків і охорони дикої природи закликає громадян Зімбабве, які можуть придбати та утримувати диких тварин, зв'язатися з владою. У повідомленні не уточнюється ціна, а також немає інформації про можливість придбання тварин громадянами іноземних держав.

"У нас у парку немає необхідних запасів води, щоб підтримати диких тварин, не вистачає також пасовищ. А в деяких районах у нас немає ресурсів і ми знаємо, що тварини там загинуть", - розповів Хванг Еманнуель Фундіра, оператор сафарі-турів в національному парку.

У Зімбабве діють 10 національних парків. Сьогодні в національному парку Хванг живуть 54 тис. слонів - в чотири рази більше, ніж парк може містити. В цілому у країні налічується близько 80 тис. слонів.

"У повідомленні адміністрації кажуть, що тварин продаватимуть всередині країни, але в Зімбабве дуже мало людей, які мають гроші на покупку тварин. Якщо мова йде про експорт тварин закордон, то це велика проблема. Тварини належать Африці і є надбанням майбутніх поколінь", - заявив Джонні Родрігез, фахівець з охорони природи.

Крім того, раніше цього року зімбабвійське видання Zimbabwe Independent newspaper повідомляло, що власники приватного ігрового парку Bubye Conservancy говорили про можливу необхідність вбити 200 левів через надмірне збільшення чисельності цих тварин у парку.

Через сильну посуху влада Зімбабве оголосила в країні режим надзвичайного стану і звернулася до міжнародної спільноти по допомогу. Так, через посуху пропав урожай кукурудзи та експортного тютюну, близько 4 млн зімбабвійців потрібна допомога.

Нагадаємо, раніше в травні повідомлялося, що

Зімбабве випускатиме свій еквівалент американського долара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram