ГоловнаСвіт

"Нічні вовки" прибули в Німеччину

Після відвідин пам'ятних місць у Дрездені байкери вирушать до Берліна

"Нічні вовки" прибули в Німеччину
Фото: nwrussia.info

Колона "Нічних вовків", що складається з 80 мотоциклів і п'яти інших транспортних засобів, в неділю, 6 травня, прибула до Німеччини через Чехію.

Про це повідомляє DW.

Зазначають, що після відвідин пам'ятних місць у Дрездені байкери вирушать до Берліна.

Байкери перетнули німецько-чеський кордон на південь від Дрездена. За інформацією відділення федеральної поліції в німецькому прикордонному місті Пірна, контроль на кордоні пройшов без пригод.

"Нічні вовки" планують покласти вінки перед музеєм військової історії в Дрездені, а також відвідати деякі пам'ятники і військові поховання в саксонській столиці, пояснили в поліції.

Байкери повторюють торішній мотопробіг, присвячений Дню перемоги, і 9 травня мають намір опинитися в Берліні.

Мотоциклісти в'їхали на територію Євросоюзу в Словаччині після того, як польська влада не дозволили їм перетнути кордон Білорусі з Польщею, пояснивши це потенційною загрозою для громадського порядку і безпеки.

Зі Словаччини "Нічні вовки" вирушили через Відень до Праги, де їх зустріли демонстранти, що скандували "Додому, окупанти!", "Чемодан, вокзал, Росія!" і "Свободу кримським татарам!". Учасники акції перекрили проїжджу частину сидячим пікетом. У Празі байкери на Ольшанському цвинтарі поклали вінки до пам'ятника радянським солдатам, полеглим під час Празької операції 1945 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram