ГоловнаСвіт

У центрі Кишинева відкрили виставку американської військової техніки

Експозиція викликала обурення у проросійської опозиції

У центрі Кишинева відкрили виставку американської військової техніки
Фото: noi.md

У центрі Кишинева 8 травня відкрили виставку американської військової техніки, яка прибула разом із підрозділами армії США на навчання в Молдову.

Як пише місцеве видання "Панорама", над американськими машинами вивішені прапори США та Молдови, техніку супроводжують військовослужбовці зі складу другого кавалерійського полку армії США, які беруть участь у навчаннях Dragon Pioneer. На площі виставлена і техніка зі складу молдавської армії. Тут також розбили польові кухні.

NOI.md зазначає, що раніше міністр оборони Молдови Анатол Шалару планував організувати виставку американської техніки 9 травня. Це рішення викликало критику з боку опозиції. Соціалісти пообіцяли не допустити американську військову техніку на площу. Лідер Партії соціалістів Ігор Додон повідомив, що активісти і прихильники партії організують чергування в районі площі в ніч на 9 травня.

Американські військовослужбовці та військова техніка приїхали в Молдову для участі у спільних військових навчаннях Dragon Pioneer - 2016, які триватимуть до 20 травня. У них задіяні 165 військовослужбовців армії Молдови і 198 солдатів і офіцерів другого кавалерійського полку США (входить до складу Сухопутних військ США в Європі - USAREUR). У навчаннях задіяні також 58 одиниць військової техніки США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram