ГоловнаСвіт

ВПС Ізраїлю відповіли авіаударами на обстріл із сектора Газа

Бойовики ХАМАС намагаються перешкодити ізраїльським військовим зруйнувати їхні підземні тунелі.

ВПС Ізраїлю відповіли авіаударами на обстріл із сектора Газа
Архив
Фото: EPA/UPG

ВПС Ізраїлю в п'ятницю завдали ударів по низці цілей в секторі Газа після того, як ізраїльських військовослужбовців в цьому районі обстріляли з мінометів.

Про це повідомляє видання The Jerusalem Post.

За даними газети, вогонь по ізраїльських військових відкрили тієї миті, коли вони перевіряли межу із сектором Газа. Всього було випущено шість снарядів. У результаті обстрілу ніхто не постраждав.

Тим часом у зв'язку з наростанням напруження в секторі Газа було оголошено про скликання військово-політичного кабінету Ізраїлю під головуванням прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху. У засіданні кабінету, зокрема, повинен узяти участь начальник генштабу армії оборони Ізраїлю генерал Гаді Айзенкот.

Напередодні військова авіація Ізраїлю вже завдавала ударів по позиціях руху ХАМАС у секторі Газа у відповідь на обстріли бойовиків, що почалися минулої середи.

За даними палестинської сторони, в результаті ізраїльських авіаударів загинув один мирний житель, ще один отримав поранення.

Як зазначає The Jerusalem Post, нинішня ескалація напруження пов'язана зі спробами бойовиків ХАМАС перешкодити ізраїльським військовим зруйнувати тунелі, через які вони потрапляють на ізраїльську територію.

Нагадаємо, в лютому повідомляли, що США дадуть Ізраїлю $120 млн на руйнування тунелів під сектором Газа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram