ГоловнаСвіт

На Алясці літак зазнав аварії після зіткнення з орланом: 4 загиблих

Уперше в історії американської цивільної авіації "зустріч" літака з білоголовим орланом призвела до загибелі людей.

На Алясці літак зазнав аварії після зіткнення з орланом: 4 загиблих
Белоголовый орлан
Фото: EPA/UPG

Невеликий літак впав на Алясці після зіткнення з білоголовим орланом. У результаті загинули всі, хто перебував на борту.

Про це повідомляє повідомляє Associated Press.

Інцидент стався ще 20 квітня на північ від міста Анкоридж. На борту літака були пілот, другий пілот і двоє пасажирів.

Представник Національної ради безпеки на транспорті зазначив, що цей випадок став першим в американській цивільній авіації, коли "зустріч" з білоголовим орланом привела до загибелі людей. Раніше такі події закінчувалися серйозними травмами.

Труднощі зі встановленням причин аварії пов'язані з тим, що після падіння літак загорівся. Вогонь пошкодив більшу частину фюзеляжу. Однак фрагменти птиці, знайдені у хвостовій частині Cessna-172, свідчать про те, що перед катастрофою літак зіткнувся з орланом. Це могло вплинути, зокрема, на управління машиною.

Розслідування інциденту може тривати до року. Експертам, зокрема, належить з'ясувати, зіткнулася Cessna з птахом до того, як врізалася в 30-метрову ялину, чи після.

AP з посиланням на Департамент полювання і рибальства Аляски зазначає, що в цьому штаті найбільша популяція білоголових орланів, які зустрічаються тільки в Північній Америці. На Алясці мешкає близько 30 тис. цих птахів.

1787 року орлан офіційно визнали національним птахом США. Його зображення з'явилися на лицьовій стороні Великої печатки (часто називають гербом США), президентському штандарті, грошових знаках (купюрі в один долар і 25-центовій монеті).

Нагадаємо, наприкінці квітня в Судані розбився військовий Ан-26.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram